ObrazovanjeSavjeti

Savjeti za spremanje ispita – samo za one koji vole riskirati

Najveći dio ispita sam uspješno spremila na parkingu, u automobilu , a dobar dio i u jednom zabačenom kafiću, u kojem je rijetko ko ulazio. Tu sam znala biti inventar.
Predlažem da slijedite sljedeće korake :

  1. Nabavite blagovremeno „pravi“ materijal, tj . provjerene skripte, ispitna pitanja koja su bila ranijim generacijama, i druge materijale koji vam mogu biti od pomoći.
  2. Isprintajte ih. Ljepši je osjećaj kad one listove brzo prebacuješ jedan za drugim, imaš osjećaj da vrlo brzo usvajaš gradivo.
  3. Nabavite i raznobojnih markera, tako će te biti obezbjeđeni , u slučaju da vam zatreba,da podvučete ono što smatrate da je veoma važno.
  4. Parkirajte se na parkingu u blizini fakulteta barem pola sata ranije( ako budete imali sreće, naučit će te sve za pola sata).
  5. Ukoliko praktikujete da idete u neki zabačeni kafić, onda je najbolje da odete barem jeda dan prije ispita. Veliki je luksuz sebi dozvoliti da odete na dan ispita, jer postoje šanse da zakasnite na ispit koji ste spremali.
  6. Potom krenite brzo iščitvati gradivo, ono što vam je poznato, možete i „preletjeti“
  7. Zapamtite! Važno je stići pročitati sav pripremljeni materijal. Često pitanja budu baš sa onih zadnjih stranica koje niste pročitali.
  8. Zaputite se ka fakultetu, te iščekujte ona pitanja na koja ste obratili pažnju.
    Ukoliko volite da rizikujete , predlažem vam da navedene savjete isprobate. Kao što rekoh, najveći broj ispita sam ovako položila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button